arrow

 

Wijkgezondheidscentrum Zuidrand vzw is een multidisciplinaire groepspraktijk waar alle bewoners van het Kiel en het Valaar zich kunnen inschrijven om op consultatie te komen bij onze huisartsen, verpleegkundige of maatschappelijk werker.  

 

Ons centrum werkt forfaitair, dit wil zeggen dat de patiënt zelf niet moet betalen voor een medisch consult. Het is de mutualiteit die een vast maandelijks bedrag per ingeschreven patiënt aan het centrum betaalt. Ook de inschrijving is kosteloos.

 

Wij bieden medische en verpleegkundige zorgen. We hebben ook een sociaal assistent in huis. Waar nodig verwijzen we patiënten door naar de gespecialiseerde hulpverlening (medische specialisten, ziekenhuizen, centra voor algemeen welzijnswerk, ocmw,...)

 

Daarnaast willen we ook voorkomen dat mensen ziek worden. Hiervoor organiseren we preventieve activiteiten. We streven ernaar om de bewoners van het Kiel en het Valaar gezond te maken en dat ook zo te houden.

 

Maak online een afspraak
23.01.2017

nieuwsbrief januari 2017

thumb
Volg de link om de verse nieuwsbrief te lezen!
15.12.2016

RelakSandy! Aandacht

thumb
30/12 en 6/1 is het uitzonderlijk GEEN RelakSandy wegens vakantie. Daarna pikken we de draad terug op.
 
30.11.2016

nieuwe vrijwilligervacatures

thumb
Het bruist in wgc zuidrand; Binnenkort starten we met wandelingen op 't Kiel. Hiervoor zoeken we vrijwilligers om dit mee te begeleiden. klik snel door naar de uitgebreide uitleg.
30.11.2016

geboortedatum

hou je geboortedatum klaar als je je aanmeldt voor de raadpleging. Zo verloopt alles snel en vlot aan het onthaal.
 
05.10.2016

RELAKSANDY

thumb
Iedereen wil zich wel eens ontspannen. Wees welkom op onze ontspanningsoefeningen. Info via de link.
25.10.2016

SLUITINGSDAGEN

Dinsdag 1 november zijn we gesloten. We maken de brug NIET met andere woorden, maandag 31 oktober zijn we gewoon geopend. Ook op vrijdag 11 november zijn we toe. Op deze sluitingsdagen kan je terecht op de wachtpost. Info en contactgegevens via de link.
05.10.2016

De nieuwe wachtzaal is klaar

Eindelijk .... onze nieuwe, ruime wachtzaal is klaar. We kunnen je nu ontvangen in een fijne ruimte waar er voor iedereen plaats is. Dankzij het aanpalende bureel, kunnen we ook met de nodige discretie mensen te woord staan. Het is alleen nog wachten op nieuw meubilair om het echt Šf te maken. Ondertussen werken we aan het laatste extra kabinet beneden.
 
31.08.2016

nieuw kabinet

de eerste resultaten van de werken worden zichtbaar!!! We kunnen ondertussen een eerste extra consultatieruimte aanbieden op het gelijkvloers.
 
11.08.2016

WGC FIETSVRIENDELIJK

thumb
We hebben aan onze gevel twee stevige metalen fietsbeugels bevestigd. Zo kunnen jullie fietsen op een zekere manier vastgemaakt worden tijdens het consult.
 
27.06.2016

WERKEN IN HET WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM

thumb
Zoals eerder gezegd hebben we door onverwachte vochtproblemen een fameuze achterstand opgelopen. We moeten ook enkele onvoorziene werken uitvoeren aan de vloer. Deze week zou dit voor erg veel hinder kunnen zorgen. We verontschuldigen ons daar oprecht voor.
 
11.05.2016

Gezondheid en Ramadan - tips & tricks

Klik op de link om bij Projecten de tips van onze artsen te vinden.
17.07.2014

Inschrijven op afspraak

Inschrijven doen we op afspraak. Eerst komt u bij de sociaal assistent om alle administratieve gegevens te verzamelen, aansluitend spreekt u met de arts om het medisch dossier in orde te brengen. Breng zeker een kleefbriefje van het ziekenfonds en je E-ID mee.
 
19.02.2014

Contactname via mail

thumb
Regelmatig krijgen we via mail medische vragen van patiŽnten. Op deze mails kunnen we niet reageren: Omwille van privacy (antwoorden we werkelijk aan de betrokken patiŽnt?) of omdat een eenvoudige vraag vaak een omslachtig antwoord vereist. Het is beter persoonlijk met de arts contact te nemen.